ПП: Няма шанс за проевропейско правителство в 50-ото НС, оставаме опозиция

В 50-то Народно събрание не виждаме условия за формиране на проевропейско, антикорупционно правителство и потвърждаваме, че ще бъдем конструктивна опозиция – се казва в позиция приета на форума на ПП.

На 7 юли на Националният съвет на "Продължаваме промяната" бяха обсъдени резултатите от последните парламентарни избори. Членовете на НС одобриха Стратегия за развитие на политическа партия "Продължаваме Промяната" за 2024г. и 2025 г., представена от съпредседателите Кирил Петков и Асен Василев. Беше одобрен и курс за консолидация и надграждане на коалицията с ДБ, съобщиха от пресцентъра на партията.

Стратегия за развитие на ПП:

Националният съвет потвърди ясното позициониране на ПП като центристка партия, в чиято мисия и визия водещи са свободата и справедливостта, борбата с корупцията и постигане на европейския стандарт на живот за българските граждани.

Членовете на НС потвърдиха необходимостта от по-добра и открита комуникация - повече ясни послания, свързани освен с геополитическото място на България в ЕС, и с темите, които са най-важни за ежедневието на хората. Форумът се обяви за безкомпромисна борба срещу дезинформацията.

Гласувано беше доверие на съпредседателите Кирил Петков и Асен Василев и им беше възложено да пристъпят към реализация на Стратегията за развитие на партията.

Консолидация в рамките на коалиция с ДБ:

Националният съвет на ПП обсъди възможностите за надграждане и укрепване на коалицията с партиите от Демократична България. Форумът одобри курс за консолидация в рамките на коалиция с ДБ и даване на мандат на двамата съпредседатели и на акад. Денков да участват в преговори за надграждане на коалиционното споразумение с Демократична България. Поставената цел е възвръщане на доверието на избирателите и разширяване на политическата подкрепа за коалицията.

Конструктивна опозиция в 50-то Народно събрание:

В 50-то Народно събрание не виждаме условия за формиране на проевропейско, антикорупционно правителство и потвърждаваме, че ще бъдем конструктивна опозиция – се казва в позиция приета на форума на ПП. I БГНЕС

 

Последвайте ни и в google news бутон