ПП и ДСБ в спор да подкрепят ли правителство с третия мандат

Акад. Николай Денков припомни, че ДСБ искат да направят правителство с третия мандат и имат съществено различие по този въпрос.

"ПП няма да подкрепи третия мандат. С ДСБ имаме различия по този въпрос, ще имаме заседание на парламентарната група и ще намерим общо решение". Това заяви акад. Николай Денков, който направи съвместно изявление със съпредседателя на ПП Кирил Петков, предаде репортер на БГНЕС.

Акад. Николай Денков припомни, че ДСБ искат да направят правителство с третия мандат и имат съществено различие по този въпрос. "Ние няма да участваме в разговори за третия мандат, имаме заседание на общата парламентарна група, на която ще потърсим общо решение", коментира Денков.

Съпредседателят на ПП Кирил Петков припомни, че Националният съвет на ПП в неделя взе решение, че в този състав на 50-о НС "няма как да се сформира правителство, което да гледа към Европа и да бъде антикорупционно". Днес имахме среща на депутатите от парламентарната група на ПП, те потвърдиха позицията на националния съвет - няма да участват в разговори за третия мандат", обясни Кирил Петков.

Според него след седми мандат ГЕРБ са се провалили със сформирането на кабинет. "Цялата държава е заложник на Пеевски и Борисов - те са токсични за българската партийна система и демокрация", смята Кирил Петков.

Той уточни и че ПП няма да подкрепят втория мандат. |БГНЕС

Последвайте ни и в google news бутон