ПП-ДБ-СС и ГЕРБ в спор раздавала ли е Фандъкова безплатни паркоместа на приятели

В своя позиция от ГЕРБ-София нарекоха твърденията на ПП-ДБ-СС "манипулативни, и издаващи безпомощност".

Стотици карти за безплатно паркиране в София е издала СО при Йорданка Фандъкова на нейни близки и приятели. Картата предлагала услуга "паркирай безплатно" в синя и зелена зона за определени хора, вероятно приятели и близки. Това обяви на брифинг председателят на СОС Цветомир Петров, предаде репортер на БГНЕС.

"Пита се, обаче, кои са тези привилегировани граждани, тъй като картите се издавали без даже да се иска регистрация на автомобилите. Открити над 130 такива карти с привилегии за 2022 г. Издадените карти са само с номер, и могат да се ползват от цялото семейство, а по принцип такива карти се издават с регистрационен номер на автомобила. Установено е, че 6-7 автомобила с привилегии са на КТ "Подкрепа", обяви Борис Бонев на брифинга.

Само на базата на тези привилегировани безименни ползватели загубите на Столична община са в размер на над половин милион лева, обяви председателят на СОС Цветомир Петров. И се възмути, че в "София няма места за паркиране, а на някои хора дори се раздават безплатни такива".

С тези няколко милиона за последния мандат е можело да бъде построен паркинг за 100 места, какъвто е и ангажимента на общинското дружество, каза общинският съветник Бойко Димитров. И напомни, че одитният доклад е открил дупка от 145 млн. лв., която е натрупана при управлението на ГЕРБ в София и вместо ЦГМ да строи паркинги трябва да възстановява загуби. „Тези 145 млн.лв. щяха да стигнат за етажни паркинги за над 5000 места. Само платените лихви по заема, който е теглен, за да се покрие тази дупка са 15 млн.лв. или етажен паркинг с 500 места."

"Има ли известни журналисти, получили това право, има ли социолози, има ли мастити бизнесмени, които са получили карти за безплатно паркиране?", попита Борис Бонев. И допълни, че "тази практика е прекратена след встъпването в длъжност на кмета Васил Терзиев, но от ПП-ДБ-СС няма да спрат да ровят за такива далавери". 

В своя позиция от ГЕРБ-София нарекоха твърденията на ПП-ДБ-СС "манипулативни, и издаващи безпомощност".

"Издаването на карти за паркиране в синя и зелена зона без регистрационни номера се прави по искане на Държавна агенция „Технически операции“ във връзка с тяхната дейност.

На същото основание през месец май тази година кметът на София Васил Терзиев е одобрил издаването на 18 карти без регистрационни номера".

Това се казва в позицията на ГЕРБ.

"Издаването на 6 броя карти за паркиране на адрес ул. „Ангел Кънчев“ №6 е въз основа на искане от кмета на район „Средец“ (в годините г-жа Мария Ачкова и г-н Трайчо Трайков). Искането е въз основа на договор, сключен от район „Средец“, съгласно който етажната собственост на ул. „Ангел Кънчев“ №6 осигурява 200 кв. дворно място за площадка за игра към детска градина №12 срещу получаването на 6 карти за паркиране за конкретни автомобили, посочени с регистрационни номера.

Манипулираната информация, която беше представена днес от общинските съветници от ПП-ДБ-Спаси София, е очевиден опит за очерняща кампания в дните преди предстоящите избори.

Това е поредният случай, в който чрез спекулации и лъжи, управляващите от ПП-ДБ-„Спаси София“ се опитват да скрият провала си в организацията на движение и паркиране в центъра на София", смятат още от ГЕРБ. IБГНЕС

 

Последвайте ни и в google news бутон