Полк. Николай Марков: „Величие“ са над чертата, не сме против НАТО и ЕС

Нашият резултат е много над 4% бариера, но живеем в мафиотизирана държава, в която изборите се продават и търгуват.

Това заяви пред БГНЕС полковник Николай Марков, едно от водещите лица на партия „Величие“, която получи изненадващо добър резултат на изборите две в едно, но все пак малко не й достига, за да влезе в следващото 50 Народно събрание.

Според Марков проучванията и анализите на социолози, политолози и журналисти са били манипулирани, след като не са успели да уловят високата избирателна активност за „Величие“. Той също така смята, че техният резултат е много над чертата от 4%

„Е как да останем под чертата, като нашият процент е много над тази черта за влизане. Въпросът е дали можем да го защитим от Делян Пеевски като резултат. Ние се борим с една мафиотизирана система, едни избори, които и в момента се продават и търгуват“, каза полковник Марков и добави: „Живеем в мафиотизирана държава, а не в парламентарна република, нито европейска държава“.

Той смята, че нямат конкуренти във вътрешен план, защото партията им има уникална програма и никой друг политически субект през последните 35 години не е подхождал към управлението на страната по начина, по който те биха подходили.

Коментирайки войната на Русия в Украйна, полк. Марков заяви: „Никой не иска война. Не знам дали има човек в Украйна, който да иска войната. Отношението ми е отрицателно. Смятаме за немислимо в ХХІ век на европейския континент два братски народа да са подложени на подобно нещо“.

„Величие“ също така са убедени, че този конфликт е плод на нестабилно, неустойчиво европейско лидерство. „Това не трябваше да бъде допускано на континента, ако имахме здрави политици“, добави той.

В същото време полк. Марков заяви, че „Величие“ не е против НАТО и ЕС. В същото време той смята, че много неща, които бяха допуснати в ЕС, са „плод на нездраво лидерство“.

„Нямаме автентично лидерство, защото повечето от лидерите бяха назначавани по неясни пътища“, каза полк. Марков. Според него европейските граждани остават политически изключени от взимането на решения поради сложните процедури, съществуващи в ЕС. Той също така смята, че в ЕС не става ясно кой носи отговорността за каквото и да било. І БГНЕС

Последвайте ни и в google news бутон