Политиците гласуваха за стабилно правителство и защита на националните интереси

Политиците гласуваха за европейска България. България, която ще има глас в Европейския парламент, България, която ще е стабилна и сигурна.

Повечето се надяват да има стабилно редовно правителство, както и да излъчим най-добрите представители в Европейския парламент, предаде БГНЕС.

Главчев: Надявам се бързо да се сформира и правителство, и парламент

Гласувах за политици, които спазват конституцията и законите и във всичките си действия се водят от интересите на народа. Гласувах политиците да са почтени и да работят за интересите на хората, да поставят обществените интереси над личните. Това заяви служебният премиер Димитър Главчев, след като упражни правото си на глас.

Надявам се бързо да бъде сформирано и правителство, стабилен парламент с пълен мандат и редовно правителство с пълен мандат и да се продължи пътят на България към по-добро, подчерта Главчев.

Борисов: И аз мечтая за България, в която няма кешови потоци

Гласувах да не ви вземат по левче от всеки дизел и бензин, да не плащате по 30% на посредници, контрабандата да не продължава да се вихри, да не се дава възможност на Нинова и Асен Василев да вървят по кешовите потоци.

Формулата на кешовите потоци е ПП-ДБ, Възраждане и БСП, след като Асен Василев казва, че вървят тези потоци към Нинова. Аз мечтая за България, в която няма кешови потоци. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Гласувах да се спре този кеш в последните 4 г., да започнем да изпълняваме обещанията си, че ще продължи „Хемус“, „Струма“, Търново-Русе, това очакват хората. Разбира се нещо стабилно, за да може България да се върне на мястото, където е била и да се чуе и нейният глас, категоричен е Борисов.

Румен Христов: Гласувах за стабилно мнозинство

Гласувах за едно стабилно мнозинство, което да излъчи правителство и то да управлява България поне четири години. Това заяви председателят на СДС Румен Христов.

Стабилно мнозинство, което да работи в полза на българските граждани, да няма скоро избори, защото се измориха и избирателите, а и ние, и държавата да тръгне по европейския си път. По отношение на европейските избори, нека да изпратим достойни представители в Европейския парламент. Пожелавам успех на всички а най вече на моята коалиция!

Петков: Докато Пеевски и Борисов вземат решения, няма смисъл да се преговаря

Гласувах да не предадем надеждата, че България може да е нормална държава, където има справедливо разпределени блага, моят страх е, че има риск от голям брой купен и корпоративен вот, което означава, че ако не излязат всички българи да гласуват, рискът за родината ни е голям. Това заяви съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков.

Залогът е, че сме на кръстопът. Или ще върнем България назад обратно, когато едни фигури разполагаха с държавата ни като бащиния или ще вървим напред, каза Петков. Докато двамата Пеевски и Борисов са в позицията да вземат решения, няма смисъл да се преговаря и да се говори за каквото и да било. Ние видяхме, че нашата визия за България и тяхната са коренно различни, уточни Петков.

Христо Иванов гласува за европейска България, която не се връща назад

Гласувах да продължим с реформите - да не се връща България назад и на изток. Това каза лидерът на "Да, България" и съпредседател на ПП-ДБ Христо Иванов.

На изборите 2 в 1 – за национален парламент и за европейски парламент, Иванов избра машинния вот.

На парламентарните и гласувах за мнозинство за нормална европейска България, каза Иванов. Желанието му е страната да не се връща назад и на изток.

Гласувах да не оставяме страната в ръцете на Пеевски, добави той. Опциите за коалиране изключват сядане на масата с ДПС. Той очаква да приключи изборният ден и остава опцията за коалиции отворена.

Важно е как ще се произнесе народът, обяви Христо Иванов.

Много е важно да призовем хората да гласуват, а не да остават България на самотек. Надеждата му е, че България ще се събуди изненадана от висока избирателна активност.

Костадин Костадинов: Изборите са шанс да се изхвърли политическият боклук в кофата

Изборите са шанс да се изхвърли политическият боклук в кофата. Когато не гласувате вие, друг гласува вместо вас. Това заяви лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов.

В Турция ще гласуват, но защо даваме чужди граждани да избират нашето управление, попита Костадинов.

Който се е изморил от правото си на избор се е изморил от свободата, подчерта още той и прикани българския народ да гласува.

Бъдещето на България е във вашите ръце, гласувайте, каза Костадинов.

Нинова: За да е успешно и трайно правителството, трябва да е надпартийно и експертно

Гласувах за мир, социална справедливост, за край на сглобките и договорките, да има ред, стабилност и сигурност във всеки дом, а на евроизборите за хора, за които националният интерес е на първо място в общия ни европейски дом. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Нинова гласува с хартиена бюлетина, като добави, че тя е по-сигурна според нея.

Видях желание в хората да се гласува, по-високата активност, значи по-висока легитимност, уточни Нинова. Трябва да се направи всичко възможно да има кабинет, България има нужда от стабилност, надявам се да има разум и да има кабинет, добави тя. Правителството, за да е успешно и трайно, трябва да е надпартийно, експертно и програмно, подчерта още Нинова.

Ивайло Вълчев: Искам България да спре да се лашка по влакчето на ужасите

Всички ние искаме България да бъде управлявана разумно и нормално без да се лашка на влакчето на ужасите, което представляват поредните избори, заяви Ивайло Вълчев, зам.-председател на ИТН.

Във вътрешен план вярвам, че хората ще гласуват за тези, които ще донесат разбирателство, а за европейските избори очаквам хората да изберат представители, които са като тях със същите виждания и мисли, а не поредните чиновници, които ще се разтворят в брюкселската мъгла, добави още той.

България може да е равноправна с останалите, а не назад и нейният дневен ред да е и дневен ред в Европа, отбеляза Вълчев. Организацията на вота две в едно оценява с надежда, че денят ще протече спокойно.

Пеевски: Време е да направим стабилно правителство

Време е да направим стабилно правителство. Хората заслужават ново начало. Това заяви председателят на ДПС Делян Пеевски, след като гласува.

Председателят на ДПС гласува с хартиена бюлетина в Кърджали.

Рая Назарян: Очаквам изборите да са началото на края на политическата криза и хаос

Гласувах за отговорните политици, които са доказали, че с опита и експертизата си са способни да съставят едно силно и сигурно правителство с пълен мандат, за да се получи очакваната от всички граждани сигурност и просперитет, каза Рая Назарян, водач на листата на ГЕРБ-СДС в 24 МИР в София.

От днешните избори очаквам да бъдат началото на края на политическата криза и хаос, добави Назарян.

Без волята на българските граждани няма да се състави лесно правителство, заяви Назарян. Колкото по-висока е активността, толкова по-вероятно е да имаме стабилно правителство. Днес са на ход българските граждани, от утре – политиците, допълни тя. Аз съм водач на 24 МИР и цяла кампания съм била близо до хората, с идеята да възстановим нормалността в общуването между политиците, за да можем да стабилизираме държавата, каза още Назарян.

Васил Терзиев: Гласувам за една по-добра България, която стои достойно в Европа

Гласувам за една по-добра България, която стои достойно в Европа. Това каза пред журналисти столичният кмет Васил Терзиев след като упражни правото си на глас.

„Надявам се след изборите да има стабилност, защото от липсата на стабилност губим всички. Нашият подход винаги е бил да работим с всички и на местно ниво, и на ниво държава, допълни още Васил Терзиев в отговор на въпрос дали софиянци усещат липсата на редовно правителство. Независимо кой е министър–председателят, кой е министър, ние ще защитаваме интересите на София, защото работата за града продължава”, посочи още столичният кмет. | БГНЕС

Последвайте ни и в google news бутон