Pitti Uomo във Флоренция смая света на модата

Флоренция проведе тазгодишното лятно издание на най-голямото шоу за класически и авангардни мъжки дрехи и аксесоари – "Pitti Uomo" ("Пити Уомо"), предаде БГНЕС.

Посетителите видяха новите колекции на стотици различни марки.

Pitti Immagine Uomo е международно известен моден панаир за мъжко облекло, който се провежда два пъти годишно във Флоренция от създаването си през 1972 г. Преди 1988 г. той е известен като Pitti Immagine и се организира от Pitti Immagine Srl., организация, която се занимава с популяризирането на италианската модна индустрия. Панаирът, който се провежда всяка година през януари и юни, привлича дизайнери, купувачи и модни ентусиасти от цял свят. Основният фокус на Pitti Immagine Uomo е мъжката мода, като се набляга на иновативния дизайн и най-новите тенденции.

Панаирът предоставя платформа за утвърдени марки и новоизгряващи дизайнери да представят най-новите си колекции. Освен това то включва редица продукти и услуги, свързани с модната индустрия, като модни аксесоари и обувки. Специален акцент на панаира са модните ревюта, които се провеждат на цялата територия на панаира. Събитието се провежда в историческия Fortezza da Basso, бивша крепост, построена от прочутия италиански архитекст Антонио да Сангало Млади по поръчка на Алесандро Медичи.

Днес тази крепост служи като място за събития с международно значение и предлага уникален декор за модните ревюта. Pitti Immagine Uomo играе важна роля в международния моден свят и определя тенденциите, които оформят мъжката мода за предстоящия сезон. Със своето мащабно въздействие върху модната индустрия Pitti Immagine Uomo е пресечната точка на модата и културата.

Pitti Immagine Uomo се проведе от вторник, 11 юни, до петък, 14 юни. | БГНЕС

Последвайте ни и в google news бутон