Петков: Назначиха ми охрана на НСО заради заплаха

Съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков заяви, че охраната от Националната следствена служба /НСО/ му е била назначена заради отправена заплаха срещу него, предаде БГНЕС.

„Моята охрана беше свалена от НСО през януари 2023 г. Впоследствие в МВР постъпи информация за директна заплаха за живота ми и междуведомствена комисия, в която участват и другите служби, ми назначи охрана поради тази заплаха“, написа Петков в социалната мрежа.

Той добави, че има и постоянно полицейско присъствие пред неговия дом.

„Така че тази охрана въобще не е “придобивка” от властта и не пожелавам на никого поради такава причина да му се назначава охрана. Не се правя на герой, просто спекулациите по тази тема бяха ужасяващи и искам хората да знаят истината“, написа още Петков.

Неговият коментар беше по повод на трагичния инцидент, при който се удариха две коли край варненското село Аксаково в четвъртък. В едната кола, която е на НСО, е пътувал и Петков заедно с ПР на партията Найо Тицин. При инцидента загина мъжът, шофирал другия автомобил, а неговата съпруга беше приета в болница. Пострада и шофьорът на служебната кола на НСО.

„По време на инцидента седях на задната седалка отдясно - задължителното ми място за сядане по протокол. В продължение на близо 40 минути бях във видео конферентен разговор с моя екип като инцидентът се случи по време на този разговор. Затова не следях движението и как се случи всичко. Много съжалявам за загубата на живота на водача и сега просто се надявам, че бързата реакция на хората от бърза помощ и пожарната, хората, които веднага се притекоха на помощ, да доведе до спасяването поне на живота на Красимира, благодарение и на невероятния екип в болницата в момента. Нито сме бързали за нещо, нито е имало инструкции да се бърза - поредни ужасни медийни спекулации“, разказва Петков. /БГНЕС

Последвайте ни и в google news бутон