Първа HEMS мисия в планината, спасителна акция на връх Ботев

България Хели Мед Сървиз HEMS Bulgaria с първа планинска акция, съобщиха от Хели Мед, предаде БГНЕС.

Днес след подаден сигнал от Планинската спасителна служба (ПСС) капитаните Огнян Янков и Велин Андреев изпълниха полети за оказване на спешна помощ в района на връх Ботев. Пострадалият е транспортиран до УМБАЛ „Св. Георги“ в гр. Пловдив. Това е първа реална HEMS мисия в планински условия.

Специални благодарности изказаха от Министерството на транспорта към Планинска спасителна служба за ползотворното сътрудничество и към медицинския екип на борда на хеликоптера - д-р Тина Димитрова и медицинска сестра Теодора Ардалска.

Министър Гвоздейков съобщи и друга новина. През идната седмица започва основен ремонт на хангара на летище Бършен в гр. Сливен, където от края на октомври месец, ще влезе в експлоатация и дежурство оперативна база Сливен.

Хангарът ще бъде модернизиран по най-съвременните изисквания за HEMS, както и ще бъде лицензирана оперативната база там.

България Хели Мед Сървиз са истински професионалисти и се надявам, че вече всички осъзнават каква е философията на тяхната дейност, добави Гвоздейков. /БГНЕС

 

Последвайте ни и в google news бутон