Папазов: Към днешна дата Левски и ЦСКА са по-скоро извън НБЛ за следващия сезон

Бъдещето на двата софийски гранда на този етап изглежда много тревожно.

Към днешна дата Левски и ЦСКА са по-скоро извън НБЛ за следващия сезон. Това разкри Константин Папазов, който е президент на баскетболния тим на "сините", в интервю за БГНЕС, след като гласува на днешните избори 2 в 1 в 9-та Френска езикова гимнация "Алфонс дьо Ламартин".

"Наистина положението е към днешна дата са по-скоро извън. Ходим, обикаляме и аз, и екипът на ЦСКА - Росен Барчовски е достатъчно голям авторитет в българския баскетбол. Засега оправданието е, че чакат изборите всичките. Има голяма неизвестност. Смятам, че без рязка намеса на държавата в подпомагане на спорта - някаква основа, която вече ние отделно да успеем да надграждаме, няма да се справим. Надявам се да не се стига дотам, но не е невъзможно. Към днешна дата по-скоро двата отбора са аут от Лигата, отколкото да са в нея, защото със сигурност без финансови условия и финансови възможности няма как да направиш дори и отбор, който да присъства, за да може във времето да го развиваш или във времето да успееш да попаднеш на по-сериозен спонсор", започна Тити и продължи:

"Знаете сега и със Закона за хазарта, който се прие - и там са доста неясноти, и това се отразява. Това са компаниите, които са най-сериозно засегнати, защото са пряко ангажирани с техния бизнес да помагат за спорта. Те са в пълна неизвестност. Така че има много пробойни и подводни камъни. Като цяло съм оптимист, но пък в същото време трябва да бъда обективен. Към днешна дата положението е повече от тревожно. Имаме пред нас два месеца. Надявам се добро развитие в държавата, да се отрази и на спорта".

Той призна, че няма напредък в търсенето на средства за финансовото подпомагане на баскетболния Левски, а в момента единствено позитивизмът и вярата му го правят оптимист за бъдещето на "сините". "Не, няма напредък, единствено голямата ми любов и това, че съм такъв като човек - позитивен и вярващ. Вярвам в доброто, че нещата ще се случат, макар и трудно. Към днешна дата няма никакви индикации, няма никаква стъпка напред".

Папазов бе запитан и за футболния Левски, където той преди бе част от Надзорния съвет. Тити коментира скорошното назначение на новия старши треньор на клуба Станислав Генчев, като се присъедини към мнозинството, което посрещна топло бившия наставник на Крумовград. Папазов обаче призова за търпение след тежкия изминал сезон. "Вярваме и се надяваме. Младо и интелигентно момче с добра визия за играта. Видяхте какъв резултат показа с един отбор, който никой не очакваше, че може да има такива резултати. Аз го познавам лично и смятам, че в негово лице Левски има сериозно бъдеще. Най-важното обаче е да има търпение, а в Левски това е чуждица. Много е трудно - Левски е нещо много обичано, много хора лягат и стават с мисълта за Левски. Поради тази причина, не от неразбиране, просто от голямата им любов, има преекспониране и желание за бързи резултати. Обаче аз смятам, че трябва търпение. Левски спрямо преди 4 години, когато беше в много тежко състояние, сериозно е напреднал, и пред Левски винаги ще има хоризонт именно на базата на огромната любов, която акумулира от своите фенове", завърши той. | БГНЕС

Последвайте ни и в google news бутон