Осъдиха и глобиха Венци Стефанов за расова дискриминация

Президентът на Славия Венцеслав Стефанов бе осъден и глобен по обвинение за расова дискриминация от Комисията за защита от дискриминацията.

Той използвал обидни епитети и фрази по време на пресконференция, проведена в Пресклуб България на 25 юни, 2020 г по повод трансфера на Филип Кръстев в белгийския Ломел. Стефанов е осъден за расова дискриминация на принципите „раса“, „сексуална ориентация“ и „лично положение“. Президентът на „белите“ е и глобен с 500 лв, като има право да обжалва решението на КЗД в 14-дневен срок.

Установява, че с използваните изрази "ние взимаме на кило такива от джунглите там по Амазонка, по насам-натам"; "защото той казал бел п******т, а на нашите са му викали черен п******т"; "Гледай сега, никога черен нема да храни бел, момчета!", в изявлението си, направено по време на пресконференция, проведена в Пресклуб "България" на 25.06.2020 г. по повод трансфер на млад български футболист в отбор от чужбина, заснета и предадена на няколко електронни медии, е осъществил забранена от закона пряка дискриминация на основата на защитения признак "раса", "сексуална ориентация" и "лично положение" по смисъла на чл. 4, ал. 2, с което е нарушена забраната на по чл. 4, ал. 1 от Закона за защита от дискриминация", се казва в решението на Комисията.

На президента на Славия е дадено задължително предписание да се въздържа от изявления, представляващи дискриминация на основата на защитения признак "раса". /БГНЕС

Последвайте ни и в google news бутон