Олимпийските кръгове бяха окачени на Айфеловата кула в Париж

Олимпийски кръгове, които са тежки общо 30 тона, бяха поставени тази нощ на емблематичната Айфелова кула в Париж, съобщи радио "Монте Карло".

Кръговете, символ на Игрите, са в зелен, черен, червен, жълт и син цвят. Те бяха поставяни на 70 метра височина, между първия и втория етаж на кулата.

"Това е едно от упражненията на всички Олимпийски игри. Стори ни се естествено да съберем емблемата с най-ембламатичния паметник в Париж", коментира изпълнителният директор на Париж 2024 Тиери Ребул.

Олимпийските кръгове са обърнати към река Сена и площад "Трокадеро", където ще приключи церемонията по откриването на Игрите на 26 юли. Гигантските кръгове са били тествани в продължение на осем месеца, като те са с широчина 29 метра, 15 метра височина и 9 метра диаметър. Те са по-големи от кръговете, които бяха поставени на "Тауър Бридж" в Лондон през 2012 г., но по-малки от тези в Токио през 2021 г.

През деня кръговете ще запазват цветовете си, но през нощна ще бъдат осветени в бяло, за да може черният кръг да не изчезне.  

Кметът на Париж Ан Идалго и председателят на организационния комитет Тони Естанге позират пред емблемата на френската столица - Айфеловата кула и петте олимпийски кръгове. | БГНЕС

Последвайте ни и в google news бутон