Николай Тодоров – Ник ще представя България на Световната купа по паеля

За първи път страната ни ще има представител на Световната купа по паеля „World Paella Day Cup 2024“.

Българин е сред претендентите за най-добър майстор на паеля в света! Николай Тодоров – Ник, един от организаторите на най-големите фестивали и концерти в България в последните години, се впуска смело в световната надпревара и има нужда от вашия глас, за да покаже на света авторската си рецепта за паеля.

World Paella Day Cup e кулинарно световно първенство за приготвяне на паеля, което ще се проведе за седми път във Валенсия с участници от цял свят. Целта на първенството е да популяризира паелята и да избере най-добрия майстор на вкусното и обичано испанско ястие.

В момента тече гласуването, което ще открои финалистите – 44 кандидати от 25 страни се борят за 10-те места на финала, който ще се проведе на 20 септември 2024 във Валенсия.

Българският претендент ще покаже кулинарните си умения в София и Варна на 21 юни и на 23 юни - съответно по време на “Северен Парк Фест“ и на VARNA STREET FOOD PARK.

Николай Тодоров – Ник е известен и като създател и идеолог на концепцията за алтернативен градски начин на живот и магазини „На Тъмно“. Името му се свързва и с организирането на едни от най-мащабните кулинарни събития и фестивали в страната. Кулинарията е едно от хобитата му, а паелята е негова страст от години. Първата му среща с ястието е преди 25 години и до момента е сготвил стотици паели на събития от всякакъв мащаб – фестивали, партита, демонстрации, работилници.

На финала на World Paella Day Cup Николай Тодоров ще трябва да представи своя авторска рецепта за паеля, по която вече работи.

Може да гласувате до 25 юни ТУК.| БГНЕС

Последвайте ни и в google news бутон