Тръмп: Добрата новина е, че Великобритания ще има нов премиер

Доналд Тръмп атакува Тереза Мей, видимо ядосан от продължаващата й подкрепа за британския посланик във Вашингтон, въпреки изтичането на дипломатическа информация, която е критично настроена към неговото управление.

Лондон се опитва да премахне вредите, причинени от добилите публичност поверителни грами на посланик Ким Дарък, който описва Тръмп като "неумел", а администрацията в Белия дом - като "неефективно функционираща", предаде АФП. В поредица от съобщения в Туитър Тръмп атакува британския премиер. Той приветства предстоящото й оттегляне от длъжност, заявявайки, че няма да има повече контакти с посланика на Великобритания в САЩ. "Бях много критичен по отношение на начина, по който Великобритания и премиерът Тереза Мей се отнесоха към Брекзит", пише Тръмп.”Тя и нейните представители създадоха бъркотия”, написа Тръмп в Туитър.

"Казах й как трябва да се направи /Брекзит – бел. ред./, но тя реши да постъпи по друг начин", гласи съобщението на американския президент. "Добрата новина за чудесното Обединеното кралство е, че скоро ще има нов премиер", пише Тръмп. Що се отнася до посланик Дарък, Тръмп заяви: "Не познавам посланика, но той не е харесван или добре приет в САЩ". Офисът на британския премиер нарече изтичането на конфиденциална информация "неприемливо", но също така защити работата на посланиците си. "Премиерът има пълна вяра в посланика си във Вашингтон," каза говорител на Даунинг стрийт №10. /БГНЕС