Хиляди митингуваха в Мадрид в защита на Педро Санчес

Хиляди поддръжници на испанския министър-председател Педро Санчес се събраха по улиците на Мадрид, за да го убедят да не подава оставка.

В сряда лидерът на социалистите изненада страната, като обяви, че отменя всички официални ангажименти, за да обмисли бъдещето си на лидерския пост.

Той взе това решение, след като съдът започна първоначално разследване на съпругата му във връзка с твърдения за корупция.

Санчес ще обяви решението за бъдещето си в понеделник, 29 април.

Привърженици на социалистите пътуваха с автобуси от цялата страна, за да присъстват на демонстрация в подкрепа на Педро Санчес пред централата на партията му в Мадрид, скандирайки "Педро, не се предавай" и "Не си сам".

Сара Домингес, консултант на 30 години, изрази надежда, че правителството на Санчес е предприело "добри стъпки за жените, ЛГБТ общността и малцинствата".

Хосе Мария Диес, 44-годишен правителствен служител, дошъл от Валядолид в Северна Испания, за да изрази подкрепата си, заяви пред Би Би Си, че съществува реална възможност крайната десница да вземе властта, ако Санчес се оттегли.

"Това ще означава крачка назад за нашите права и свободи", каза той.

Делегацията на централното правителство в Мадрид съобщи, че са участвали 12 500 души./БГНЕС