Русе посрещна европейския шампион Ангел Русев с шампанско и торта

Тържествено посрещане на националите от ТСК - Русе, взели участие в Европейското първенство по вдигане на тежести, се състоя в тренировъчната зала на клуба в Спортен комплекс „Ялта“, предаде репортер на БГНЕС. Много поздравления имаше за четирикратния шампион на Стария континент Ангел Русев, за носителя на сребърен и бронзов медал Джан Зарков и за съотборничката им Рени Русева. Четвъртата състезателка и бронзова медалистка в изхвърлянето Надежда Мей-Нгуен отсъстваше.


"За мен не беше изненада. Представихме се много добре с Джан Зарков. Нямах никакъв проблем, доста лесна титла. Предстои световна купа, която е квалификация за олимпийските игри. Тя е след месец и половина в Пукет, Тайланд. Там се стремим да направя двубой от 294 кг, тъй като ще съм в горната категория. Това ще ми даде шанс за олимпийските игри", каза Русев.

Председателят на клуба проф. Кирил Панайотов поздрави щангистите от Русе за успешното им представяне и радостта, която донесоха на цяла България. Специални благодарности за работата си получиха и двамата треньори Кръстина и Радослав Атанасови.

"Титлата е заслужена и очаквана. Не е трудно да се отглеждат шампиони, защото когато има разбиране между състезател и треньор, нещата се получават по приятния начин", каза Радослав Атанасов.

И ако златото на Ангел Русев бе очаквано, то голямата изненада бяха медалите на Джан Зарков в същата категория, което го определя като голямата надежда на българските щанги. ТСК - Русе отново е на първо място с успехите си на Европейското първенство, а сега голямата цел е класиране за Олимпиада на Ангел Русев, който ще има 40 дни да се върне в по-високата категория.

Талантливите спортисти бяха отличени за постиженията си с грамоти от областната управа, а проф. Панайотов получи плакет за заслугите си. Поздравителни адреси бяха връчени и от името на кмета Пенчо Милков. Следващата седмица състезателите ще бъдат наградени и с парични премии.

Ангел Русев коментира и ситуацията в националния отбор по вдигане на тежести.

"В момента никой няма пари за абсолютно нищо. Доста сме зле, но мисля, че по-скоро нещата ще се оправят", каза европейският шампион.

За посрещането на медалистите бяха приготвени торта и шампанско, което по традиция бе отворено от шампиона Ангел Русев. /БГНЕС