ПП-ДБ: Стабилността на управлението трябва да продължи

Не искаме избори. Влизаме с най-конструктивен тон в разговорите, нямаме червени линии. Стабилността на управлението трябва да продължи, реформаторско.


Това заяви съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков на брифинг в парламента, след като оставката на премиера акад. Николай Денков и Министерски съвет е факт, предаде репортер на БГНЕС.

България няма време да отлага реформите, добави Христо Иванов и продължи:

Разбрахме се на 6 март да бъде подадена оставката на кабинета, а след няколко дни да съставим кабинет. Не ние сме тези, които бавят преговорите и реформите. Нашата цел е да има реформи и да има правителство, каза той.

Атанас Атанасов също подчерта важността да има стабилност в управлението.

Даваме си сметка, че обществото не иска избори. Трябва да проявим отговорност и да седнем на масата на преговорите и да преодолеем различията, каза Атанасов.

Той призова още през предстоящите почивни дни Бойко Борисов да оглави своята женска чета в преговорите.

Кирил Петков оцени високо работата на акад. Денков и на Мария Габриел за изминалите 9 месеца. Той отказа да отговори дали Денков ще бъде министър на образованието в бъдещ кабинет с мандат.

Следващият премиер трябва да се казва Габриел, това е наше верую, но гражданите трябва да имат усещането, че регулаторите работят, заяви Кирил Петков.

В отговор на въпрос на БГНЕС дали от коалицията са се запознали с предложенията на ГЕРБ относно регулаторите, Петков отвърна: Запознати сме с документа на ГЕРБ и има обективни разлики, които не могат да се игнорират.

Прочетохме документа на ГЕРБ и в него имаме разминаване относно това, което ние предложихме и това, което те искат, каза още Кирил Петков, след което обясни, че ще се опитат през следващите дни да влязат в реални преговори. Той даде заявка за сериозни преговори, а не разговори чрез медиите. /БГНЕС