Нинова: Германия ни връща престъпници, а Денков и Габриел са "ала бала"

Германия няма да ни върне лекари и инженери, връщат ни престъпници, убийци и перачи на пари, а Денков и Габриел ни говорят „ала-бала“. Това трябва да спре, заяви в парламента лидерът на БСП Корнелия Нинова.


„Баварската държавна служба по убежище и репатрация представи документ, че на 8 февруари от летище Мюнхен за България са пристигнали 23 души, шестима от тях са осъдени за убийство, предумишлено убийство, сексуални престъпления, пране на пари, грабежи”, съобщи Нинова и представи документа, предаде репортер на БГНЕС.

Нинова коментира, че документът е със заглавие “Успешно депортиране на престъпници в България”.

„Шестимата бежанци са със сирийски и афганистански произход и сега бродят из страната ни. Срещу половинчат или никакъв Шенген са поели ангажимент по Дъблинското споразумение, но виждате ли за какво? България ще се превърне в център на престъпници, връщат ни изнасилвачи, убийци и перачи на пари! Това трябва да спре””, категорична бе Нинова, след което коментира, че стоят много открити въпроси – къде са тези бежанци в страната, те трябва да са в затвор, тъй като Германия твърди, че са осъдени с действащи присъди.

„Никой не даде отговор къде са. Денков отрича. МВнР е на ГЕРБ. Борисов е председател на външна комисия, имаме и към него въпроси. Как така те не знаят за това нещо”, попита Нинова.

Лидерът на БСП подчерта, че сега ще чака отговор от МВР.

БГНЕС припомня, че по същия казус на блиц контрола бе питана и вицепремиера и министър на външните работи Мария Габриел. Тя обаче каза, че не е запозната с въпроса, но бе категорична, че по време на преговорите за членство в Шенген, не е обсъждано България да приемем бежанци, които са осъждани. /БГНЕС