Надежда Йорданова: Записите са опит да се спрат преговорите за правителство

Имам силното усещане, особено в последните 24 часа, че се правят опити за интриги и сплетни, които да изместят фокуса от реалните проблеми и работещите решения. България има нужда от работещи институции, и от професионалисти.


Това каза пред Нова тв Надежда Йорданова от ДБ.

В случая, както са службите, трябва да са политически неутрални.

Аз като член на МС, съм получавала определени материали, или пък по време на войната в Украйна - данни и становища. За съжаление, те бяха опровергавани само дни или часове след това. Така че в обществен интерес е да се вдигне професионализма в службите, и трябва да намерим работещ начин да направим това.

На въпрос "стои ли някой зад Радостин Василев" и опит ли е оповестяването на записите да отвлече вниманието от преговорите за правителство и да ги стопира, Йорданова коментира, че не се занимава със спекулации. "Мога да коментирам резултатите. Самият факт, че днес не говорим за важни за хората проблеми в съдебната реформа или бюджета на държавата, - това означава, че вчерашните действия на Василев донякъде са постигнали целта си", добави бившият министър на правосъдието./БГНЕС