Деца и юноши боядисаха 1000 яйца в София

С веселба, игри и много усмивки деца от София посрещнаха Велики четвъртък, предаде репортер на БГНЕС.

“Инициативата да боядисаме заедно 1000 яйца" е направена специално за децата на София. Както видяхте, направихме една хубава загрявка, след това потичаха, имаха възможност да участват в отборни игри и сега ще се опитаме да боядисаме 1000 яйца”. Това заяви за БГНЕС Ивайло Здравков от асоциация “За развитие на българския спорт”.

Той подчерта, че яйцата са много, но децата имат силна мотивация. “Сигурен съм, че тези 1000 яйца ще бъдат боядисани и след това дарени на различни организации в София, които имат нужда от тях - това включва патриаршеството, пожарната команда и др.”, обясни Ивайло Здравков.

Той отбеляза, че инициативата се провежда за поредна година, а децата са щастливи и доволни. “Всяко дете остава с много добри спомени, много позитивни моменти. Но най-вече ги учим на спорт и да уважават семейните ценности”, коментира още Здравков.

В инициативата се включиха и доброволци в лицето на ученици от 203 Профилирана езикова гимназия “Свети Методий”.

“Децата с радост се включват, помагайки на по-малките, изпитват удовлетворение от това и се чувстват щастливи”, сподели пред БГНЕС Атанаска Христоскова, която е ръководител на доброволците от гимназията и техен учител по музика. Тя самата специално е останала в София заради повода, а нейните ученици са помагали за организацията на събитието, за подредбата на масите и в това малчуганите да оцветят колкото се може повече яйчица.

Малката Алис също каза пред камерата ни, че много ѝ е харесало рисуването на яйцата. “Много се забавлявах, боядисването ми хареса най-много”, отбеляза Алис.

Тя разказа, че е боядисала 3 яйчица - в лилаво, жълто и червено.

След боядисването се проведе шествие, с което яйчицата се занесоха до църквата Света София. /БГНЕС