Меркел с ултиматум към Зеленски, договорен с Байдън и Путин

Канцлерът на Германия Ангела Меркел по време на срещата си с украинския президент Владимир Зеленски е поставила ултиматум за Донбас, който преди това е "договорила" с Владимир Путин и Джо Байдън, твърди украинският депутат Евгений Мураев в интервю пред телевизия „Наш“ .

Ангела Меркел, канцлер на Германия

Според политика посещението на Зеленски във Вашингтон ще зависи от това дали той ще приеме исканията на водещи световни лидери.

"Мисля, че срещата ще се проведе само в един случай: ако Зеленски приеме ултиматума, който му е поставила Меркел след срещите с Байдън и с Путин", каза Мураев.

Бившият депутат обяви съществуването на "консолидирано решение за Украйна", което се дължи на неизпълнението от Киев от задълженията си за разрешаване на конфликта в източната част на страната. Мураев подчерта, че Украйна например не е изпълнила споразуменията, приети по време на срещата на върха на лидерите на страните от Нормандската четворка в Париж през 2019 г.

"Ако Зеленски приеме това, което светът се е договорил в Украйна, това ще бъде приложено по време на срещата (на президентите на Украйна и САЩ. - лед.). Ако той има някакви алтернативни възможности, срещата няма да се проведе “, добави политикът.

По последни данни на ООН, жертви на конфликта в Донбас са около 13 000. /БГНЕС

Киев / Украйна