Лакома мечка тормози ски курорт в Италия

Прогонена дива мечка се завърна в италианския ски курорт в Рокарасо, за да се храни с любимите си лакомства от местна пекарна, съобщи „Дейли Мирър“.

Дивата мечка се появи за първи път в курорта през декември. Тогава хищникът бил уловен и преместен в заграждение в друг район, но скоро бе пуснат в дивата природа. Няколко дни по-късно косматият почитател на сладкиши пак се върна в Рокарасо.

Вторият път се опитаха да изгонят мечката през март, като повториха декемврийската процедура с разселването. Звярът удиви всички с упоритостта си: повече от две седмици мечката пътуваше до любимия си ски курорт през паркове и гори, хранейки се с мравки по пътя си. За 18 дни тя бе изминала над 150 километра и сега отново краде изхвърлените лакомства от пекарната.

Сега експертите по дивата природа и представители на италианското министерство на околната среда ще се срещнат, за да умуват обсъдят какво ще правят с палавия хищник. Една от предложените мерки ще бъде поставянето на специални кофи за боклук, които животните не могат да отварят.

Според представители на националния парк Майела, разположен близо до Рокарасо, мечката принадлежи към рядък апенински подвид. В света са останали не повече от 50-60 апенински кафяви мечки.

По-рано беше съобщено, че фермер от индийското село Кохеда, Телангана, е купил костюм на най-опасната мечка в света, за да предпази посевите от маймуни. След това индианецът наел човек да обикаля полето в костюма на мечка , за да плаши диви животни. /БГНЕС