Кьовеши осъди по най-категоричен начин нападението срещу Гешев

Европейският главен прокурор Лаура Кьовеши осъди по „най-категоричен начин“ нападението срещу главния прокурор Иван Гешев, предаде БГНЕС.

„Вчера по пътя на конвоя на главния прокурор на Република България бе задействано взривно устройство. Осъждам по най-категоричен начин нападението срещу главния прокурор на Република България и пожелавам на г-н Гешев и семейството му да се възстановят от този травмиращ инцидент“, подчерта в изявлението си Кьовеши.

Тя отбеляза, че в Европейския съюз престъпниците, които се осмеляват да посегнат на който и да е член на съдебната власт, следва да се считат за изключително опасни и трябва да се борим срещу тях с най-голяма решителност.

„Вярвам, че българските полицейски сили, прокурори и съдии ще предприемат всички необходими мерки за защита на върховенството на закона и независимостта на съдебната власт в България и няма да пестят усилия, докато не се хвърли цялата светлина върху случилото се, кой е отговорен и как е могло да се стигне до това“, категорична е Лаура Кьовеши. /БГНЕС