Инж. Ангел Джоргов: Контролът по пренареждане на жълтите павета е непрестанен

Пренареждането започна преди около десетина дни, като от няколко дни вече се полагат и самите павета. Беше изпитана отново пътната основа – за четвърти път от началото на ремонта. Както и предполагахме, самата основа отдолу, под паветата, е с необходимите якостни характеристики, така че след промените в технологията, част от които бяха одобрени и съгласувани от НИНКН, започна същинското пренареждане.


Това заяви заместник-кметът по строителството инж. Ангел Джоргов, предаде репортер на БГНЕС.

Инж. Джоргов провери работата по пренареждането на жълтите павета на столичния бул. „Цар Освободител“ в отсечката между бул. „Васил Левски“ и ул. „15 ноември“, като подчерта, че непрестанно има служители на Столична община на място, както и на „Строителен надзор“, така че и строителят, и самите работници да виждат, че контролът е непрестанен. „Разбира се, апелираме към самия изпълнител с необходимия обем и брой технически ръководители, бригадири, също да упражнява контрол. Това, което мога да обещая, е, че ние ще сме непрестанно тук, на обекта“, каза зам.-кметът по строителството.


Инж. Джоргов отбеляза, че няма да се бърза, въпреки че ще се опитат за първия учебен ден, когато трафикът се увеличава, всичко да бъде готово, но увери, че на първо място е спазването на утвърдената технология – сортирани павета, малки фуги и допълнителни профили, които се използват. „За съжаление, искахме да използваме една допълнителна емулсия, която използвахме на опитния ни участък, но не се разреши, тъй като тя доста се отклонява от автентичната технология, но се надяваме, че останалите параметри, които като бъдат спазени, паветата ще бъдат наредени като хората“, каза още той.

Зам.-кметът по строителството е обясни, че в тези жеги сме са инструктирали да се работи сутрин и вечер, защото в крайна сметка най-важното на първо място са животът и здравето на самите работници. „Но има достатъчен брой хора, които редят – майстори, и хората, които сортират паветата. Както казахме, подготвената основа е с необходимите характеристики“, заключи инж. Джоргов. /БГНЕС