Ердоган: Векът на Турция ще се гради върху реформи

Президентът Реджеп Тайип Ердоган обеща да изгради "Векът на Турция" върху реформите и дейностите, които неговото правителство ще извърши през следващите пет години. Държавният глава заяви това в посланието си по случай Курбан Байрам.


"Нашата цел е да превърнем борбата на нацията ни за независимост и нейното бъдеще през новия век на нашата република в нов възход и нов обществен договор във всички области. За тази цел сме извършили необходимата подготовка и сме създали нашия екип", заяви Ердоган във видеопосланието си на 27 юни.

"Поставили сме си цели и категорично ще постигнем "Векът на Турция", като вървим по пътя на нашия народ. Ще работим с цялото си сърце през следващите пет години, както го правихме през последните 21 години, и никога няма да се откажем от работата и задълженията си", заяви той.

Ердоган припомни също, че Турция успешно е провела парламентарните и президентските избори през май с около 90% избирателна активност, което предизвика възхищение в света.

"Няма съмнение, че победител в изборите е цяла Турция с нейните 85 милиона граждани. Нацията ни я очакват още пет години златни години, в които ще има много инвестиции, услуги и реформи", каза той.

Ердоган подчерта, че заедно с членовете на Народния алианс ще работят за постигането на тези цели през следващия период, така че мечтата за "Векът на Турция" да стане реалност.

Фокус върху засегнатата от земетресение зона

Ердоган спомена и усилията на правителството да възроди живота в 11 южни провинции, които бяха тежко засегнати от земетресенията през февруари, отнели живота на повече от 50 000 души и оставили след себе си разрушени градове.

"Работата ни по реконструкцията и възстановяването върви с пълна скорост. През октомври и ноември ще започнем да доставяме първите постоянни къщи ", каза той.

Президентът припомни, че в рамките на една година правителството ще построи 650 000 къщи и ще предаде 319 000 от тях, както е обещало.

"Тъй като оставихме изборите на 14 и 28 май зад гърба си, сега имаме възможност да се съсредоточим повече върху проблемите на нашата страна. Ще посветим цялата си енергия на развитието на Турция и на удовлетворяването на исканията на нашия народ", заяви Ердоган. /БГНЕС