Дийн Смит и Джон Тери ще спасяват Лестър от изпадане

Дийн Смит бе назначен за мениджър на Лестър Сити до края на сезона, а негови помощници ще бъдат Крейг Шекспир и Джон Тери. Голямата задача пред триото ще бъде да спаси "лисиците" от изпадане, като след 30 изиграни мача тимът заема предпоследното място в класирането с 25 точки, на две от спасителната черта.


Смит заменя на поста Брендън Роджърс, който изкара няколко успешни години начело на Лестър, като записа две поредни пети места в крайното класиране на Висшата лига и спечели ФА Къп и Къмюнити Шийлд с клуба, но бе освободен миналата седмица след поредицата слаби резултати, които застрашиха сериозно елитния статут на отбора. Смит, който в тандем с Тери върна Астън Вила във Висшата лига през 2019 година, за последно работи в Норич Сити, но бе уволнен през декември. От своя страна Шекспир бе асистент на Клаудио Раниери в легендарния шампионски сезон на "лисиците" преди седем години, а след раздялата с италианеца застана начело на тима и го изведе до четвъртфиналите в Шампионската лига.

"Много съм щастлив, че ще водя тима в последните седмици от сезона. Предизвикателството пред нас е ясно, но аз и треньорският щаб имаме опит в тези битки. С класата в състава и оставащите мачове задачата е напълно постижима. Първата ни работа ще е да върнем вярата и увереността на играчите", коментира Смит след назначението.

Новият щаб ще има изключително тежък дебют - гостуване на Манчестър Сити в събота от 19:30 часа българско време. В останалите си седем мача до края на сезона Лестър ще срещне Уулвърхемптън (домакин), Лийдс (д), Евертън (д), Фулъм (гост), Ливърпул (д), Нюкасъл (г) и Уест Хям (д). /БГНЕС