46 последователни мача без загуба за Леверкузен след късна драма с Щутгарт

Байер Леверкузен остана без поражение от началото на сезона във всички турнири, след като в двубой от 31-ия кръг на германската Първа Бундеслига направи равенство 2:2 с Щутгарт.

На "Бай Арена" "аспирините", които вече си подпечатаха първа шампионска титла на страната в историята, изоставаха с 0:2 след головете на Крис Фюрих и Дениз Ундав в рамките на десет минути след почивката. Амин Адли върна едно попадение за възпитаниците на Шаби Алонсо, но драмата тепърва предстоеше. Серията на Байер без загуба изглеждаше застрашена, но поражение бе избегнато за пореден път през кампанията. В герой за тима се превърна Роберт Андрих, който се разписа в шестата минута на добавеното време.

Така Леверкузен няма вече загуба цели 46 двубоя във всички надпревари, като попадението на Андрих бе 21-о за отбора след 85-та минута на мачовете им. Тимът води убедително в таблицата с 12 точки пред втория Байерн Мюнхен. Щутгарт е на третата позиция с 64 пункта, на два пред четвъртия РБ Лайпциг.

В следващите си срещи Щутгарт е домакин на Байерн, докато за "аспирините" предстои визита на Рома в първи полуфинал от турнира Лига Европа, а след това и гостуване на Айнтрахт Франкфурт в Бундеслигата. /БГНЕС