ПСЖ е на точка от титлата след зрелищно равенство с Льо Авър

Пари Сен Жермен все още трябва да почака, за да отпразнува 12-та си шампионска титла на Франция, след като направи зрелищно 3:3 с Льо Авър в мач от 31-ия кръг на Лига 1.

Кристофър Опери откри за гостите в 19-та минута, но десет по-късно Брадли Баркола възстанови статуквото. Силното представяне на гостите продължи и Андре Аю върна аванса на тима преди почивката. След паузата преднината на Льо Авър набъбна до 3:1 след точно реализирана дузпа от Абдулай Туре. Все пак, парижани се събраха и се добраха до изравняване, след като първо Ашраф Хакими намали в 78-та минута, а след това Гонсало Рамош, който асистира за гола на мароканеца, вкара за 3:3 в 95-та минута на мача.

Така ПСЖ е на точка от титлата, която може да бъде завоювана още тази вечер, ако Монако не спечели гостуването си на Лион. Льо Авър продължава битката си за спасение, като е 15-и с 29 пункта - същият актив има и Мец, който е 16-и и окупира мястото за бараж, но е с мач по-малко.

В следващия кръг Льо Авър приема Страсбург, докато Пари Сен Жермен гостува на Борусия Дортмунд в първи сблъсък от полуфиналите на Шампионска лига. /БГНЕС