Байерн надви Севиля за Суперкупата на Европа

Отборът на Байерн Мюнхен спечели Суперкупата на Европа, след като победи Севиля с 2:1 след продължения (1:1 в редовното време) в мача на трофея на "Пушкаш Арена" в Будапеща. Това бе и първият мач под егидата на УЕФА, на който бяха допуснати фенове, от началото на кризата с коронавируса. На трибуните в унгарската столица бяха приблизително 16 хиляди души, които видяха интересен и оспорван двубой.

За първи път от много време насам на европейски мач имаше публика по трибуните.

Носителите на Лига Европа започнаха ударно и поведоха още в 13-та минута, когато Лукас Окампос реализира дузпа, отсъдена за нарушение на Давид Алаба срещу Иван Ракитич. Баварците натиснаха в търсене на изравнителен гол и стигнаха до него в 34-та минута, след като халфът Леон Горецка се разписа след добра асистенция на Роберт Левандовски. Голове на Левандовски и Лирой Сане бяха отменени през второто полувреме и в крайна сметка се стигна до продължения, в които Хави Мартинес донесе успеха на Байерн в 104-та минута в може би последния си мач с екипа на тима.

По този начин отборът на Ханзи Флик записа 23-та поредна победа във всички турнири и спечели четвърти трофей под ръководството на специалиста, след като по-рано тази година си осигури домашен требъл - титлата и Купата в Германия, както и Шампионската лига. /БГНЕС