Байерн, Брюж и Наполи се класираха за осминафиналите на ШЛ

Още три отбора си осигуриха участие в осминафиналите на Шампионската лига след изиграването на мачовете от турнира в сряда вечер. Байерн Мюнхен победи Виктория Пилзен с 4:2 като гост и продължава да бъде с пълен актив от 12 точки от 4 мача, като по този начин няма как да бъде изместен от едно от първите две места в група С. Баварците също продължиха рекордната си серия от 32 поредни двубоя без загуба в груповата фаза на Шампионската лига.

Брюж ще играе в осминафиналите в Шампионската лига след нулево равенство в Мадрид

В другия мач от групата Барселона и Интер направиха равенство 3:3 на "Ноу Камп", като по този начин каталунците са много близо до второ поредно отпадане в груповата фаза. Ако Интер вземе домакинството си на Виктория в следващия кръг, то "нерадзурите" ще излязат от групата за сметка на Барселона.

В група В белгийският Брюж продължи със силните си изяви и след нулево равенство при гостуването си на Атлетико Мадрид също продължава към елиминациите. Така Брюж преодоля групите на Шампионската лига за първи път при десетото си участие в надпреварата и се превърна във втория белгийски отбор, достигнал осминафиналите, след Гент през сезон 2015/16. В другия мач от групата Порто разби Байер Леверкузен с 3:0 като гост и излезе на втора позиция с шест точки. Атлетико е на трето място с четири точки, а Байер е на последната позиция с точка по-малко.

В група А Наполи победи Аякс с 4:2 у дома за четвърти пореден успех и място в осминафиналите. В Глазгоу Ливърпул разби Рейнджърс със 7:1 и също докосва осминафиналите. Мърсисайдци са на второ място с 9 точки, шест повече от третия Аякс, а Мохамед Салах се отчете с най-бързия хеттрик в историята на Шампионската лига - шест минути и 12 секунди.

В група D ситуацията продължава да бъде много завързана, като четирите отбора са събрани в три точки и всички имат шанс да продължат напред. Тотнъм излезе начело със 7 точки след победата си над Айнтрахт Франкфурт с 3:2 у дома, докато Олимпик Марсилия победи Спортинг Лисабон с 2:0 в Португалия, след което двата тима имат по шест точки. Айнтрахт е на дъното с четири точки.

По този начин вече пет отбора са сигурни за осминафиналите на турнира - Байерн, Брюж, Наполи, Манчестър Сити и Реал Мадрид. /БГНЕС