Арман Бабикян: Трябва да върнем държавата върху цивилизованите релси

Единственото почтено нещо, което би могъл да направи един, очевидно непочтен политик, е да си подаде оставката. Това заяви пред бТВ Арман Бабикян, политически PR експерт, един от ораторите на протестите и част от „Отровното трио”.

Според Бабикян управляващите се опитват да разделят протеста – да го разделят на порции. Той коментира, че Борисов го е страх, „той има сделки, които трябва да приключи. Сериозно притеснение буди в него, че някой друг ще следи за законността на изборите”, подчерта Бабикян.

В събота триото разпространи изявление, в което обясни на тези, които не са разбрали или се правят, че не са вече почти 40 дни исканията и целите на протестиращите. Бабикян подчерта, че нямат доверие и към ключови институции като Информационно обслужване и ГРАО.

30 години се занимаваме с „мъртвите души”. Комично е никой в малка България да не може да установи колко души имат право на глас, подчерта политическия PR експерт.

Хора, тръгнали от мутренски групировки, не могат да измислят нещо друго, каза Бабикян по повод умишленото бездействие на полицията и напрежението между протестиращи и непротестиращи, възникнало на булевард „Ситняково” преди два дни.

Важното е дали можем да мръднем държавата върху цивилизованите релси обратно, а не да лети влакът към пропастта на мутризацията и мафията, заключи Арман Бабикян. /БГНЕС