Адв. Хаджигенов: ГЕРБ е тумор навсякъде, където е

Ще организираме мощен национален протест – да се види колко сме, какви сме. Ще говорим с всички – с граждани, със симпатизанти, с партийни лидери, с граждански организации, но с терористи не преговаряме. Протестът започна с ясни искания, 40 дни остават непроменени. Няма да допуснем диктатурата да се узакони официално. С проекта на ГЕРБ за промени в Конституцията ще си имаме собствен Хитлер на Балканите.

Това заявиха проф. Велислав Минеков, адвокат Николай Хаджигенов и Арман Бабикян от „Отровното трио”, предаде репортер на БГНЕС.

Тримата организираха кратка пресконференция на площад „Независимост”, където представиха доклад за корупция в общинското предприятие „Чистота Искър”.

Докладът, който е поръчан от Йорданка Фандъкова, доказва некомпетентност – една от ключовите характеристики на управлението на ГЕРБ, заяви Бабикян. В документа са цитирани некомпетентно ръководство и счетоводство, както и злоупотреба с власт от страна на управителя на дружеството Юлиян Михайлов, каза Бабикян и уточни, че има конфликт на интереси с фирма, чиито собственик е служител в дружеството. Голяма част от договорите, подписани от Михайлов не са съгласувани с юрист и главен счетоводител.

В доклада е записано, че в дружеството „Чистота Искър” ЕООД е въведена практика за назначаване на мъртви души.

Адвокат Хаджигенов заяви, че ГЕРБ е тумор навсякъде, където е. А Бабикян добави, че описаното в документа още веднъж показва как управлява ГЕРБ навсякъде – „с ходещи химикалки и разпореждане отгоре”.

Относно внесената днес в парламента проектоконституция адв. Хаджигенов заяви, че корупцията и мафията не могат да узаконят диктатурата на ГЕРБ. Подготовка за такава конституция има вече и в Беларус, допълни проф. Минеков.

Ние говорим за дистанционно гласуване, плюс електронно гласуване, уточниха още от триото по повод предложението за машинно гласуване от страна на управляващите. /БГНЕС

https://youtu.be/vOMwwjmGmZk