2 месеца ще продължи ремонтът на ключови улици в столичния кв. "Гео Милев"

“От 18 април затваряме участъка Николай Коперник между улиците "Гео Милев", "Калиманци" и "Иван Щерев" за срок от около 2 месеца. 1,6 млн. лв. средства ще бъдат отделени за изграждането на изцяло нови тротоари, 33 нови паркоместа, улично осветление, нова канализация, нови настилки и изцяло нова пътна конструкция”, това заяви заместник-кметът по строителство в София Ангел Джоргов, предаде репортер на БГНЕС. Той представи информация за предстоящите строителни дейности на ул. „Николай Коперник“/ при парк Гео Милев/.

“Това е третият етап на ремонта, по-миналата година изградихме ул. "Николай Коперник" от "Цариградско шосе" до "Шипченски проход", миналата година - от "Шипченски проход" до "Гео Милев". Сега това е последният участък, който ще бъде ремонтиран - 400 м. от "Николай Коперник" и 200 м. от "Атанас Узунов" до "Калиманци" и ул. "Иван Щерев”, каза още Джоргов.

Той обясни, че спирката на зала Фестивална се закрива за този период заради изцяло затворения участък. “Живеещите в района ще имат достъп, като се разкрива временна спирка на кръстовището на "Иван Щерев" и "Николай Коперник", както и една временна спирка на 109-то училище, откъдето ще бъде обходния маршрут на автобус 72. В посока "Цариградско шосе" ще се използва спирката, която е на автобус 17. В участъка между "Манастирска" и ул. "Гео Милев" ще бъдат изградени 33 паркоместа, ново улично осветление, нова канализация, нови настилки, изцяло нова пътна конструкция”, обясни заместник-кметът. /БГНЕС