Нетаняху призова международната общност да се обедини срещу Иран

Израелският министър-председател Бенямин Нетаняху заяви, че Иран заплашва световния мир и че международната общност трябва да се обедини, за да се изправи срещу агресията на ислямската република, предаде АФП.

"Международната общност трябва да продължи да се противопоставя единно на тази иранска агресия, която заплашва световния мир", каза той в изявление, публикувано от кабинета му, след като през уикенда Иран осъществи директна атака срещу Израел, използвайки стотици безпилотни самолети и ракети.

По-рано израелската армия заяви, че загиналите при удара по иранското консулство в Дамаск са участвали в "тероризъм срещу Израел" - това е първият официален коментар по повод нападението от 1 април.

"Доколкото ми е известно, убитите в Дамаск са били членове на Силите Кудс. Това са били хора, които са участвали в тероризъм срещу държавата Израел", заяви военният говорител контраадмирал Даниел Хагари, запитан на брифинг за удара.

Началникът на израелската армия (ЦАХАЛ) Херци Халеви заяви, че Израел ще отговори на безпрецедентната атака на Иран.

„Това изстрелване на толкова много ирански ракети, крилати ракети и безпилотни летателни апарати към територията на Израел ще получи отговор", заяви Халеви при посещението си в база Неватим в южната част на страната./БГНЕС

Последвайте ни и в google news бутон