Найджъл Фараж ще се кандидатира на парламентарните избори във Великобритания

Найджъл Фараж ще бъде кандидат на антиимигрантската партия „Реформаторско обединение“ на парламентарните избори във Великобритания през юли. Първоначално Фараж беше обявил, че няма да бъде кандидат-депутат, предаде АФП.

„Промених решението си... Ще се кандидатирам", заяви 60-годишният Фараж. Той ще се бори за избор на 4 юли в силно подкрепящия Брекзит град Клактън, Югоизточна Англия.
Този ход увеличава натиска върху премиера Риши Сунак, чиито затъващи консерватори не могат да си позволят да загубят гласове от крайната десница.
Понастоящем социологическите проучвания сочат, че „Реформаторско обединение“ получава около 11% от гласовете. Ако този резултат се повтори и на балотажа, може да разцепи десния вот и потенциално да лиши консерваторите от ключови места, необходими за преизбирането им. 
„Искрено вярвам, че можем да получим повече гласове от Консервативната партия. Те са на ръба на пълния си крах", каза евроскептикът Фараж.
Той обеща, че Реформаторската партия, която той основа и сега стана неин лидер, ще отнеме гласове и от основната опозиционна Лейбъристка партия. 
Фараж все пак заяви, че очаква именно лейбъристите да спечелят изборите. 
„Това, за което наистина призовавам и което възнамерявам да оглавя, е политически бунт. Обръщане на гръб на политическото статукво. Нищо в тази страна вече не работи. Ние сме в упадък“, добави той. | БГНЕС 

Последвайте ни и в google news бутон