На фокус остават преговорите на ГЕРБ-СДС за съставяне на кабинет

ГЕРБ – СДС трябва да проведе срещи с БСП, ИТН и "Величие" в Народното събрание във вторник. По време на разговорите ще бъдат обсъдени темите, засягащи дневния ред на обществото и възможността за подкрепа на правителство, което да сподели отговорността за управлението на България, предаде БГНЕС.

От страна на ГЕРБ-СДС преговорите се водят от народните представители Деница Сачева, Рая Назарян и Теменужка Петкова. 

ГЕРБ-СДС вече проведоха среща с ДПС, от която стана ясно, че общите им програми се припокриват в търсене на правителство за споделената отговорност. По отношение на основните приоритети, свързани с Шенген, Еврозоната, ясни политики за пазара на труда, образование и модернизация и развитие на страната, по отношение на отбрана, съдебна реформа и борбата с корупцията", каза Деница Сачева от ГЕРБ-СДС.

Безспорен приоритет и на двете партии е членството в еврозоната. Ще работят за това България да има устойчиви публични финанси. „Добре е да има чуждестранни инвестиции, да има законодателни промени, които да премахнат пречките пред чуждестранните инвеститори“, заяви Теменужка Петкова.

ГЕРБ-СДС и ДПС имат еднакво виждане за антикорупционната реформа. Първа задача е да се внесат правилата за избор на членове на Комисията за противодействие на корупцията. След това изцяло ще се прави нов закон за отнемане на незаконно придобито имущество.

ПП-ДБ и Възраждане отказаха среща с ГЕРБ-СДС. | БГНЕС

Последвайте ни и в google news бутон