Мурат Якин: Швейцария е "изпратила силно послание" с победата над Италия - СНИМКИ

Треньорът на Швейцария Мурат Якин заяви в събота, че Швейцария е "изпратила силно послание", побеждавайки Италия "със стил" на осминафиналите на Евро 2024, и изрази надежда, че "ще продължи да пише история" в останалата част от турнира, предаде АФП.

"Тази вечер изпратихме силно послание с начина, по който играхме, показвайки, че можем да доминираме и да атакуваме", каза той на пресконференцията.

„Спечелихме, да, но със стил, доминирахме във всички части на играта, вкарахме в точното време и това ни позволи да контролираме мача“, радва се той.

„Важно е тази вечер да се насладим на вълната от ентусиазъм, която създадохме“, предупреди Мурат Якин. „Направихме го с кръв, пот и сълзи, а не с късмет.“

Победата и празнуването с швейцарските фенове на Олимпийския стадион в Берлин предизвикаха „тръпки по гърба ми, толкова е удовлетворяващо", каза треньорът.

"Надявам се, че това още не е свършило, че можем да продължим да творим, да пишем история", добави Мурат Якин.

Ние сме добър отбор, но трябва да останем здраво стъпили на земята", отговори треньорът на въпроса „Сега Швейцария ли е сред фаворитите?

На четвъртфиналите, отборът на Швейцария ще се изправят срещу Англия или Словакия, които се изправят един срещу друг в неделя. I БГНЕС

Последвайте ни и в google news бутон