Младенов: Няма вариант да стана старши треньор на ЦСКА 1948

Няма вариант да стана старши треньор на ЦСКА 1948. Това заяви оперативният директор на „армейците“ Стойчо Младенов след жребия за 1/4-финалите в турнира за Купата на България. „Червените“ ще гостуват на Арда в Кърджали, като Младенов изрази мнение, че жребият за тима е добър.

„Добър е жребият. Няма слаб отбор сред тимовете, които продължаваме. Одобряваме жребия като нещо нормално. Нормално е така да разсъждаваме, но това е жребий, каквото се падне, това ще бъде. Хубавото е, че по-силните отбори остават за следващия етап, надявам се“, започна той.

Никой не го очакваше това. Никой никого не е изгонил. Това е решение на старши треньора и хората, които тръгнаха с него. Ние сме изключително доволни от работата на Любослав Пенев и екипа като резултати. Надяваме се, че следващият треньор, който бъде назначен, ще има същия успех, а защо не и по-добър“, каза Младенов по отношение раздялата на клуба с Любослав Пенев.

Аз в живота си винаги съм бил коректен с всички, които съм общувал. Казвал съм истината в очите на всеки един. На никой не съм подлял вода, напротив, винаги съм се стремял да бъда полезен на всеки един, който има нужда от мен или от моите съвети. В това отношение съм перфектен. Поне аз така мисля. Нямам врагове. На никой не съм навредил. Още в първия ден в ЦСКА 1948 обявих своето решение. Тогава започнаха спекулации и виждате, че те нямаха покритие. Няма вариант да стана старши треньор на ЦСКА 1948. Аз съм човек на 65 години и знам какво правя и изобщо в живота си винаги съм обмислял всяка крачка, която правя“, категоричен бе оперативният директор на ЦСКА 1948.

Забравете за Стойчо Младенов като старши треньор на който и да било клуб. Клубът ще излезе с ясна и точна информация, когато се избере новият старши треньор и екипът му. Аз лично никъде не съм се разминавал с Любослав Пенев. Не сме имали допирни точки. Има неща, които клубът има като стратегия а развитие“.

Имаме кандидатури, но е въпрос на разговори. Когато се избира един треньор, е не само визитката, но да се срещнем с него, да поговорим за визията, за стратегията му за развитие на футболния клуб. Това са неща, които са напълно нормални и професионални. Имайте малко търпение, на нас ни е необходимо време. Всичко това, което се случи, ни изненада“.

Който и да стане, аз винаги съм готов, стига някой да ме попита, да дам това, което мисля като отговор. Затова съм и тук. Аз няма да се предлагам, за каквото и да било. Няма да се меся в работата на който и да било треньор. Нито съм се месил в работата на Любослав Пенев, нито ще се меся на когото и да било следващ треньор. Изпитвал съм го на гърба си, така че никога не бих го направил“, завърши Младенов.

Черно море е силен отбор, но все пак сме ЦСКА. Това заяви легендарният вратар на ЦСКА Георги Велинов след жребия за 1/4-финалите в турнира за Купатана България, който отреди „червените“ да се изправят срещу Черно море на стадион „Българска армия“.

Нормален жребий, щом сме вкъщи. Черно море е силен отбор, ще бъде тежко, но все пак сме ЦСКА. В ЦСКА винаги целта е една – шампионска титла и Купата на България. След това идват европейските турнири. Доволен съм, благодарен съм от жребия. Преодолим отбор“, започна той.

Велинов изрази радостта си от факта, че „червените“ ще зимуват на върха в шампионата: „Отдавна не сме били на първо място. Много сме доволни от постигнатото. Това беше много важно за нас и го постигнахме. Сега трябва да се продължава само нагоре, нито крачка назад, чакайте силен сезон от ЦСКА“.

Ще има, естествено. Максимум 1-2 футболисти, които са качествени. Имаме много качествени футболисти и е нормално 1-2 силни да дойдат. Това ще бъде“, каза той по отношение на зимната селекция на клуба. „Не, няма още никой с прекратен договор. Като започне първенството, ще се съобщи кои ще се освободят, кои ще бъдат новите. Не съм вътре в нещата, просто знам, че ще се вземат 1-2 футболисти, друго не мога да ви кажа“, завърши бившият страж на „армейците“. /БГНЕС

Последвайте ни и в google news бутон