Минковски: Стремим се към много силни постижения в Париж

Родното плуване изпрати едно много силно европейско първенство в Белград.

Стремим се към много силни постижения в Париж. Това каза старши треньорът на националния отбор по плуване Кристиян Минковски след прибирането на тима от Белград, където се проведе Европейското първенство, предаде репортер на БГНЕС.

В сръбската столица нашите се представиха силно, като се поздравихме с историческа европейска титла на Любомир Епитропов във финала на 200 м бруст. При жените, Тея Николова се нареди пета на 50 м бруст, като не й достигнаха седем стотни за бронзовия медал.

„Със сигурност. Това във Федерацията го имахме като идея от година. Популяризира спорта и така малките деца и родители се запалват. Надяваме се един ден новозаписаните да бъдат посрещнат от вас по този начин“, започна Минковски и продължи относно представянето на плувците в Белград:

„Те направиха максимума от това, което могат в момента. Техният потенциал е още по-голям – като прибавим Петър и Йосиф ще изглеждаме още по-силни. С поне още 3-4 финала, а и спокойно два медала от Петър Мицин. Разбира се, работим в тази посока, имаме много добро младо поколение. Имаме силен отбор за участие в Лос Анджелис“.

На въпрос на БГНЕС към какво се стреми родното плуване на предстоящите Игри в Париж, Минковски отвърна: „Много силни постижения, към това се стремим. Надявам се всички да са здрави и да ви зарадваме“.

„Изпълнен е на 90%. Калоян Братанов да направи квота на 50 м свободен стил, остана на 6 стотни. Очаквах квота и от Калоян Левтеров на 200 м гръб, но така се случиха нещата. Условията в Белград не бяха перфектни. Надявам се за другия олимпийски цикъл да бъдем още по-силни“, завърши треньорът на националите. | БГНЕС

Последвайте ни и в google news бутон