Матей Казийски откри летния сезон в Бургас с плажен волейбол

Той откри Beach Arena Burgas на Северния плаж в града.

Световната волейболна звезда Матей Казийски откри Beach Arena Burgas – уникално съоръжение за спорт на Северния плаж, предаде кореспондентът на БГНЕС за региона.

На него хората ще могат да се насладят през целия летен сезон на плажен волейбол, плажен тенис, плажен футбол, плажно ръгби, текволи, текбол и плажен доджбол. Зоната разполага с 3 корта за плажен волейбол, 4 корта за плажен тенис, игрище за плажен футбол/ръгби. Сред удобствата са душове и съблекални, плажен бар, озвучаване и осветление за тренировки и събития във вечерните часове.

"Спортът си е забавление в някаква степен. Освен здраве той носи и много приятни емоции. Едно такова съоръжение е много добро, предимно за децата. Тази обстановка само предразполага към по-добри изяви и по-голямо забавление. Аз съм любител и на планината, и на морето. В спортен план имам още една година в Милано, ще играя следващия сезон там и след като завърша, ще преценя дали ще продължа кариерата си или това ще бъде краят", заяви за БГНЕС Казийски.

Стартът на сезона в Бургас започна със зелен флаг. Цената на сянката на бургаския плаж е една от най-евтините на нашето черноморие - 1.20 лева за чадър и 1.20 лева за шезлонг. От днес вече има и спасители и медицинско обслужване. "Днес 1 юни откриваме сезона с два поста с четири спасители, с работно време от 8 до 18 часа. До 1 юли трябва да открием всичките 11 поста. Има между 20 и 30 спасители, няма никакви проблеми от гледна точка на спасителите. Водата още е студена - 19-20 градуса, но ако се задържи топло времето до 15 дни, ще е добра за къпане", заяви Петър Русев, който е старши спасител на Северен плаж в Бургас.

От Асоциацията на концесионерите на морски плажове заявиха, че всички плажове са готови за старта на летния сезон. I БГНЕС

Последвайте ни и в google news бутон