Манчестър Сити завежда дело срещу Висшата лига заради финансови правила

Шампионите на свой ред са обвинени в 115 нарушения на Финансовия правилник.

Манчестър Сити завежда дело срещу Висшата лига, предаде The Times. Според изданието, Сити ще се опита да сложи край на правилата на Лигата за Транзакции между две страни с вече съществуващи бизнес взаимоотношения (ATP).

Тези правила се отнасят до рекламни и спонсорски сделки с компании, които са собственост или асоциирани със собствениците на същия клуб. Към този момент тези правила диктуват, че подобни транзакции трябва да бъдат независимо оценени, за да имат справедлива пазарна стойност.

The Times допълни, че Сити е на мнение, че правилата са „незаконни“ и искат да търсят компенсация за приходи, загубени от превенции в следствие на тези правила. Вестникът цитира правен документ от 165 страници, в който шампионите на Англия твърдят, че са жертви на „дискриминация“. Правилото влезе в сила през декември 2021, след като Нюкасъл бе закупен от Публичния инвестиционен фонд на Саудитска Арабия.

Случаят ще бъде разрешен по време на двуседмично арбитражно изслушване, което започва в понеделник, 10 юни.

Междувременно, изданието добави, че изслушването на Манчестър Сити по 115-те обвинения в нарушаване на Финансовите правила ще се проведе през ноември. През февруари миналата година, Сити бе обвинен в нарушения, които се простират в периода 2009/10 до сезон 2017/18. „Гражданите“ трябва да се защитават срещу обвинения в „неправилно предадена финансова информация, която дава истинска и справедлива оценка на финансовата позиция на клуба“. | БГНЕС

Последвайте ни и в google news бутон