Левски поиска преиграване на мача с Хамрун

Отборът на Левски е поискал от УЕФА преиграване на реванша с Хамрун Спартанс от третия квалификационен кръг на Лига на конференциите, заради "допуснато грубо нарушение на правилата от главния рефер и асистентите му, повлияло на резултата от мача".

Става въпрос за ситуацията веднага след изравнителния гол на "сините", когато играч на малтийския тим влиза в половината на Левски преди изпълнението на център и секунди след това асистира за победния гол на гостите. Левски отпадна от надпреварата след загуба с дузпи от Хамрун.

"В петък, 12 август, малко преди 21:00 часа, при спазване на 24 часовия срок и след внимателна преценка на случая, екип под ръководството на изпълнителния директор Ивайло Ивков депозира протест пред УЕФА с искане за преиграване на мача с Хамрун. Представени са необходимите доказателства за допуснато грубо нарушение на правилата от главния рефер и асистентите му, повлияло на резултата от мача. Предстои случаят да бъде спешно разгледан от Контролната, Етична и Дисциплинарна комисия на УЕФА", съобщават от Левски.

Очаква се УЕФА да излезе с решение бързо, тъй като в четвъртък трябва да се играят плейофите за влизане в груповата фаза на турнира. /БГНЕС

Последвайте ни и в google news бутон