Ковачевски и СДСМ използваха и футбола в примитивната антибългарска кампания

Социалдемократическия съюз на Македония /СДСМ/ за пореден път използва примитивна антибългарска пропаганда в предизборната си кампания, предаде репортер на БГНЕС.

Партията изобрази България като защитник във футболен мач, който агресивно се опитва да спре македонския нападател да стигне до вратата, внушавайки, че страната ни спира Македония за нейната европейска интеграция.

В измисления двубой, за който е направено специално видео, София и Скопие са представени като яростни противници. Играчът с българските цветове дърпа македонския нападател за фланелката. Изобразени са също гръцки и френски „защитници“, които пречат на македонския футболист да отбележи гол.

„Бъдещето на Македония не е игра. Всяко предизвикателство, което преодоляваме, ни доближава до целта. Само СДСМ има ясна визия и сила да отведе Македония в Европейския съюз. Заедно ще победим. Няма отказ от бъдещето!", казва Ковачевски във видеото.

БГНЕС припомня, че на 24 април ще се проведе първият тур на президентските избори в РСМ. Парламентарните избори ще се проведат на 8 май, заедно с втори тур на президентските./БГНЕС

Последвайте ни и в google news бутон