Кейт Мидълтън с най-висок рейтинг от кралското семейство

Компанията за анализи YouGov посочи най-популярните членове на британското кралско семейство. Резултатите от социологическото проучване са публикувани на сайта му. Първото място заема Кейт Мидълтън, съпругата на британския престолонаследник принц Уилям. 76 процента от британците имат добро отношение към нея. Самият принц Уилям е на второ място със 73 процента. В същото време той има малко повече хейтъри: 21 процента срещу 15 процента за Кейт.

Принцеса Ан, по-голямата сестра на крал Чарлз III, също се оказа неочаквано популярна. 71 процента от британците я харесват.

Монархът е обичан от 63 процента от поданиците си, докато 30 процента имат негативно мнение за него. Чарлз е един от малкото членове на кралското семейство, чиято популярност нараства и тази тенденция започва много преди коронацията му.

Британците се отнасят най-лошо към принц Андрю, който е заподозрян в изнасилване на непълнолетно момиче. 86 процента от участниците в проучването заявяват, че са противници на Андрю.

Принц Хари и съпругата му Меган Маркъл не са харесвани съответно от 61 и 64 процента. Съдейки по YouGov, популярността на Хари и Меган Маркъл е пострадала от преместването им в САЩ и публикуването на мемоарите на Хари.

През 2023 г. беше съобщено, че членовете на британското кралско семейство оглавяват списъка на най-популярните публични личности в САЩ. Безспорният лидер в симпатиите на американците е най-големият син на британския монарх принц Уилям. 57 на сто от участниците в проучването са признали, че имат положително отношение към него. /БГНЕС

Последвайте ни и в google news бутон