Караманджуков: Лудогорец няма да спира Текпетей, но Лудогорец продава скъпо

Звездата на "зелените" е желан от много клубове.

Текпетей направи много силни мачове в Европа. Той е футболист с безспорни качества. Лудогорец няма да го спира, но Лудогорец продава много скъпо. Това каза спортният директор на „зелените“ Георги Караманджуков на днешната пресконференция на клуба преди старта на лятната подготовка, предаде репортер на БГНЕС.

„Изпращаме една много успешна година. Станахме по убедителен начин шампиони. Показахме, че имаме най-добрите футболисти, треньори, най-добрите условия. Не случайно имаме и двама футболисти, които ще защитават цветовете на много големи държави на Евро 2024. Това е резултат и на отличния колектив, който изгради старши треньорът през последните няколко месеца. Вкарахме доста голяма сума от трансфери, но това не се отрази на резултатите. Направихме стойностни мачове в Европа. Не мога да не изкажа своята благодарност на старши треньора, на неговия екип и на футболистите“, започна Караманджуков и подчерта:

„В нашето първенство играят доста добри футболисти. На този етап няма да се разделяме с никой с изключение на тези, които треньорският щаб прецени. Засега сме взели само един състезател, който представихме. Спазваме всички финансови правила, които УЕФА изисква“.

„В Лудогорец винаги казваме нещата, когато са 100%. Около 99% от това, което излиза в пресата, не е вярно. Поради участието ни всяка година в УЕФА сме на тримесечен мониторинг. Нови играчи ще има, но ще привлечем само футболисти, за които сме убедени, че ще вдигнат нивото. Винаги е възможно да има изходящ трансфер, но ние сме доказали, че не се страхуваме. Ще привлечем нови футболисти, трудно е с ограничена група от 10-12 футболисти да се играе при този игрови цикъл. Конкуренцията можем да си направим ние. Когато всичко е концентрирано в България, няма шанс. Просто Лудогорец е с класа над всички останали. Има логика в плейофите да са два мача, равнопоставеност, ние сме за по два плейофа, това е нормално. Ще бъде по-интересно и за феновете“, коментира той промените във формата на Първа лига.

„Започваме един сезон, в който се надяваме да подобрим нещата с една добра подготовка, по-малко контузии и да стигнем максимално напред в квалификациите на Шампионска лига. Нови футболисти ще има, но ще привлечем футболисти, в които сме убедени, че ще вдигнат класата на Лудогорец. Миналата година и с тримата централни нападатели, с които разполагахме, вкараха много решаващи голове във всеки един момент“.

А относно нападателят на Берое Себастиан Вия, той разкри: „Имаше преговори със Себастиан Вия, както и с ръководството на Берое. Той е много сериозен играч, с много сериозна визитка. Ние държим на финансови параметри и рамки, от които не може да избягаме. Това, че не се случи трансферът, е част от футбола. Има интерес към Симон Слуга. Водим разговори с неговите агенти и се надявам до няколко дни да има развръзка“.

„Към всички наши футболисти има интерес. Текпетей направи много силни мачове в Европа. Той е футболист с безспорни качества. Лудогорец няма да го спира, но Лудогорец продава много скъпо. На този етап никой от Лудогорец няма да напуска поне до началото или до края на еврокампанията“, каза още Караманджуков, адресирайки ситуацията с Текпетей, който е желан от много клубове. | БГНЕС

Последвайте ни и в google news бутон