Камала Харис ще представлява САЩ на срещата за мир в Швейцария

Вицепрезидентът на САЩ Камала Харис ще участва в предстоящата световна среща на върха за мир, която ще се проведе на 15-16 юни в Швейцария, съобщи „Киев Индипендънт“.

Няколко дни по-рано стана ясно, че американският президент Джо Байдън няма да присъства на срещата заради предизборен ангажимент. 
„Вицепрезидентът ще подчертае ангажимента на администрацията на Байдън да подкрепи усилията на Украйна за осигуряване на справедлив и траен мир, основан на суверенитета и териториалната цялост на Украйна и принципите на Устава на ООН. Вицепрезидентът ще потвърди подкрепата си за народа на Украйна, докато той се защитава от продължаващата руска агресия“, заявиха от Белия дом.
Съветникът по националната сигурност на САЩ Джейк Съливан също ще вземе участие на срещата. 
Съобщенията, че Байдън няма да присъства на събитието, накараха Володимир Зеленски на 28 май да заяви, че отсъствието му „ще бъде посрещнато само с аплодисменти от страна на Путин“.
„Смятам, че срещата на върха за мир се нуждае от президента Байдън, а другите лидери се нуждаят от президента Байдън, защото ще гледат реакцията на САЩ“, каза Зеленски. | БГНЕС 

Последвайте ни и в google news бутон