Илич: Много е хубаво да си на върха, трудно е да се задържиш там

"Много е хубаво да си на върха, ЦСКА би трябвало много често да е на върха, тъй като е най-голямото име в българския футбол. Обаче завърши само първата част, предстои ни много по-сериозно предизвикателство - пролетният полусезон. По-трудно е да се задържиш на върха. Не говоря много напред за бъдещето, ще гледаме мач за мач", обяви треньорът на ЦСКА Саша Илич на първата открита тренировка на "червените" за 2023-та година, предаде репортер на БГНЕС.

Илич събра своите играчи на клубната база в Панчарево, като сред тях бе и новото попълнение Тобиас Хайнц. "Доволен съм от състоянието, в което се върнаха футболистите след почивката. На първо място - физически, надявам се да са отпочинали, имаха нужда от почивка. Единственото, което искам, е да нямаме контузени футболисти и да дочакаме старта на сезона в най-добро състояние. Хайнц е един изключително качествен играч, мисля, че може много да ни помогне. Той има един бивш съотборник тук - Линдсет, който ще му помогне за аклиматизацията. Уверен съм, че и останалите футболисти ще го посрещнат много добре. Знаете, че Бамба бе опериран, има нужда от определен период на възстановяване, преди да се присъедини към останалите футболисти за тренировки. Трябва да внимаваме, няма да бързаме с включването му към основната група. В момента разполагаме с 28 футболисти, като броим и контузените, от тях има и четирима млади - Маринов, Антонов, Папазов и Божев. Мисля, че това е една бройка за пролетния полусезон. Винаги съм казвал, че искам да идват футболисти, които могат да ни донесат качество", отговори сърбинът на въпрос на БГНЕС.

Илич изрази надежда феновете на ЦСКА да прекратят своя бойкот и да се завърнат по трибуните. "Всички знаят колко много значат феновете за ЦСКА. Със сигурност при по-голяма поддръжка нашите футболисти биха давали повече от себе си и биха се чувствали по-добре. От нас зависи да се отнасяме професионално към нашите задачи, за да ги върнем с победи и добро представяне. Само те знаят кога ще се върнат, но аз съм убеден, че ни трябват".

"Със сигурност ще ни трябва много работа, да вложим много енергия и да изглеждаме като едно, но аз мисля, че сме на добра посока. До края на първенството има страшно много мачове, не водим с 20 точки на върха, че да сме спокойни, така че всичко може да се случи. Предстоят ни много мачове, които са сериозни. Грешките са съставна част от футбола, и от най-малките грешки се случват голове. Винаги отборът, който допуска по-малко грешки, ще има предимство. Със сигурност през есента сме допускали ситуации, които не са били добри за нас. Имахме и мачове, в които не играхме добре, но побеждавахме. Имахме мачове, в които играхме добре, но не побеждавахме. Ние няма да се отпуснем, нито аз, нито футболистите, тъй като нямаме право на грешки", допълни Илич.

"Мое голямо желание е да станем шампиони на България, но знаем, че ще е много тежко. Никой обаче не може да ни вземе надеждата и желанието, на мен, играчите и хората от клуба. Докато имаме сили и възможност да се борим за титлата, ще се борим да станем шампиони след толкова години", завърши треньорът на ЦСКА. /БГНЕС

Последвайте ни и в google news бутон