Илиан Илиев: Най-важното е, че момчетата дадоха максимума от себе си

България направи нулево равенство с Румъния в контролна среща в Букурещ.

Най-важното е, че момчетата дадоха максимума от себе си. Това заяви селекционерът на България Илиан Илиев след нулевото равенство с Румъния в контролна среща, играна в Букурещ. „Лъвовете“ изиграха добър мач и бяха равностойни на опонента, който ще играе на Евро 2024. Със спасена дузпа се отличи стражът Иван Дюлгеров.

„Себераздаване, това, което искаме да сме много агресивни в защита, мисля, че момчетата направиха максимума“, започна Илиев и добави: „Можеше в много случаи преходът ни в атака да бъде много по-добър, но нека не бързаме. Футболистите направиха голямо себераздаване в края на сезона“.

Относно представянето на Християн Петров, той сподели: „Християн Петров игра срещу един от най-добрите играчи на Румъния и мисля, че се справи много добре, но не само той, а и тези, които го подсигуряваха. Нашата цел беше да ги пресираме при изнасянето на топката и мисля, че се получи“.

По отношение на това, което трябва да подобрим, наставникът на Черно море заяви: „Имаме много повече резерви в прехода. Трябваше да използваме много повече празните пространства, които оставаше Румъния. Надяваме се в бъдеще да го направим. Важното е, че момчетата се вложиха след целия сезон. Някои от тях имаха успешни сезони, други не толкова, но най-важното е, че дадоха максимума от себе си“, завърши националният селекционер, за чийто тим предстои още една проверка - срещу Словения, на 8 юни. | БГНЕС

Последвайте ни и в google news бутон