Илиан Илиев: Искаме да играем модерен футбол, очаквам тежък мач

Контролната среща Словения - България ще се играе в събота, 8 юни, от 16:00 часа.

"Очаквам футболистите да покажат същото внимание. Да не говорим за желание, защото в националния отбор е чест да си повикан, още повече да играеш. Очаквам тежък мач, имат обигран състав, победиха сериозни отбори, футболистите осъзнават важността на двубоя". Това заяви селекционерът на България Илиан Илиев преди конторлната среща със Словения в събота.

Днес Илиев даде пресконфернеция в Любляна преди утрешния двубой. "Трябва да се направи отбор, който да направи така, че хората отново да се идентифицират с него. Доста отбори дръпнаха напред, тези мачове са основата, върху която трябва да стъпим. Трябва да спечелим групата в Лига на нациите. Не мога да определя кой е по-добър от Румъния и Словения", каза треньорът на "лъвовете".

"Словенците играят по-директен футбол, макар че също имат футболисти, които могат да свалят топката. Трябва да сме агресивни в единоборствата, трябва да сме много компактни като отбор. Всеки един отбор, който иска да има успехи, изисква борбеност, не само Черно море. Естествено, че искаме да имаме някакъв стил. Един отбор започва да се гради отзад напред. Искаме да играем модерен футбол, не да внасяме стила на Черно море", допълни Илиев. | БГНЕС

Последвайте ни и в google news бутон