Хамид Хамид: Отношенията Доган – Пеевски са като баща и син

Запитан кой е силният човек в ДПС, Хамид Хамид отвърна: "тандемът Доган-Пеевски".

ДПС има само един отбор. Тезата за крила е абсурдна и невъзможна. Всички в ДПС носят в сърцето си почетния председател д-р Ахмед Доган и там няма отбори, движението е единно.

Това заяви пред бТВ депутатът от движението и зам.-председател на парламентарната група Хамид Хамид.

По думите му отношенията между Ахмед Доган и Делян Пеевски са по-силни от отношенията между баща и син.

Проблемът са дерибеите, каза още Хамид, визирайки Рамадан Аталай. По думите на депутата хората от организациите не искат дерибеи в ДПС.

Не може един Рамадан Аталай за лична изгода да ги противопостави. Г-н Пеевски винаги е бил до д-р Ахмед Доган в трудни моменти, каза още Хамид Хамид, определяйки изключенията от ПГ на движението Рамадан Аталай като „космонавт“. По думите му „трудни моменти“ били свързани с Касим Дал, с Лютви Местан.

Доган, заедно с Пеевски, взема стратегическите решения в ДПС, каза още Хамид Хамид. Запитан кой е силният човек в ДПС, Хамид Хамид посочи този тандем.

За сега сме втора политическа сила, но ще бъдем първа. Днес колективният орган ще определи кой да отиде да вземе мандата от президента, какво да прави с него, ако има предложение, ще излъчим кандидат за премиер, информира Хамид.

ДПС ще положи всички усилия България да има редовно правителство, за да може да се излезе от спиралата на изборите, каза още Хамид Хамид. И председател Чакъров, и председател Пеевски, и почетният председател искат едно, заключи депутатът. | БГНЕС

Последвайте ни и в google news бутон