Хали Бери носи олимпийския огън във Франция

Хали Бери внесе нотка холивудски блясък в щафетата на олимпийския огън, като го пренесе по улиците на Кан.

Звездата от филма "Балът на чудовището" запали факела си на стълбите на сградата на Двореца на фестивалите във френския град заедно с Тиери Фремо, директор на филмовия фестивал в Кан, и пренесе олимпийския огън по прочутия булевард „Кроазет“, преди да го предаде на трикратния олимпийски шампион по сноуборд Шон Уайт.

Щафетата се състоя по време на Международния фестивал на творчеството Cannes Lions 2024, който трябваше да бъде временно затворен, за да се направи път на церемонията по предаването на огъня.

Факелната щафета се провежда преди Летните олимпийски игри в Париж, а сред другите носители са шампионът от Формула 1 Шарл Льоклер, както и принцът на Монако Албер II и принцеса Чарлийн.

Огънят се запалва в Олимпия, Гърция - прародината на Олимпийските игри - и пътува по света до града, в който се провеждат игрите.

Щафетата трябва да стигне до Париж, където огънят ще бъде запален в деня на откриването на Олимпийските игри 26 юли. Той ще остане запален през цялото време на игрите, докато не бъде угасен по време на закриването.

Церемонията по откриването ще влезе в историята, тъй като за първи път събитието няма да се проведе на стадион, а покрай река Сена. І БГНЕС

Последвайте ни и в google news бутон